Save-the-date

donderdag 11 november 

OOR-symposium 2021

 

Agenda

Tweedaagse Palliatieve Zorg voor Aios

Derde landelijke AIOS tweedaagse Palliatieve Zorg
"Help, mijn patiënt is palliatief...."


Palliatieve zorg is zorg die de kwaliteit van leven verbetert van patiënten en naasten die  te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Hierbij zijnvoorkomen en verlichten van lijden op zowel het fysieke, psychische, sociale en spirituele domein, met oog voor behoud van autonomie, goede informatie en keuzemogelijkheden,belangrijk.

Multidisciplinair en interdisciplinair samenwerken binnen de 1e en 2e lijn is hierbij essentieel. Palliatieve zorg is in Nederland generalistische zorg, die zo nodig specialistisch ondersteund wordt door bijv. consulenten van diverse palliatieve adviesteams. Dit betekent dat alle zorgverleners basiskennis dienen te hebben van palliatieve zorg. In de meeste medische vervolgopleidingen voor artsen wordt onvoldoende tijd en aandacht voor palliatieve zorg ingepland.

Daarom hebben de samenwerkende academische Expertisecentra Palliatieve Zorg besloten een landelijke 2-daagse cursus palliatieve zorg voorAIOS van alle medisch specialismen te organiseren.

De eerste vond plaats in het najaar van 2019, deze cursus was onverwacht snel vol en werd gewaardeerd met een 7,8. Vanwege Corona heeft de 2e cursus online plaatsgevonden.
Daarom vindt op 4 en 5 november 2021 voor het derde opeenvolgende jaar een landelijke tweedaagse cursus palliatieve zorg voor AIOS van alle medische specialismen plaats.Hier is nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Tijdens deze interactieve en praktische cursus wordt o.a. gewerkt aancommunicatievaardigheden, symptoommanagement, interdisciplinair samenwerken,ethiek, cultuursensitiviteit, spiritualiteit en psychologische ondersteuning.Voorafgaand aan deze tweedaagse wordt een e-learning doorlopen.

 

ALGEMENE INFORMATIE
Datum
Donderdag 4 en vrijdag 5 november
2021, inclusief maaltijden, avondprogramma en overnachting.

Doelgroep
Arts-assistenten in opleiding tot medisch
specialist, huisarts of specialist ouderengeneeskunde, bij voorkeur in de tweede helft van de eigen opleiding.

Locatie
Stayokay Soest
Bosstraat 16 | 3766 AG Soest

Organisatie
Samenwerkende academische
Expertisecentra Palliatieve Zorg o.l.v. Yvette van der Linden en Els Roelofs, LUMC en
Marieke van den Brand, Radboudumc, in samenwerking met Aesculaap Events.

Kosten
€ 300 per persoon.

Mocht i.v.m. coronaeen fysieke bijeenkomst niet mogelijk zijn dan wordt de cursus, net als in 2020 digitaal gegeven.

Er vindt dan een restitutie plaats van € 100.