Details

Challenge en Support: zorg goed voor elkaar!

24-mrt-2020

De opdracht van de minister was: Zorg goed voor elkaar. Een opbeurend gesprek op het juiste moment kan een groot verschil maken!

Dag collega,

Wat een hectische tijden zijn we in beland. Heel veel sterkte! Het Challenge&Support programma biedt oorspronkelijk ontwikkelingsgerichte coaching voor medisch professionals: challenge waar het kan, support indien nodig. Nu er veel van zorgprofessionals wordt gevraagd, willen we graag een initiatief ter ondersteuning starten.

De opdracht van de minister was: Zorg goed voor elkaar. Een opbeurend gesprek op het juiste moment een groot verschil maken!
Van verschillende kanten (oa COVID-19 update van de FMS) wordt er een psychische belasting gerapporteerd voor met name arts-assistenten die nu al met een grote patiëntenstroom te maken hebben (gezien angst, ook bij eigen familie, werkdruk en onzekerheid). Veel collegae vragen al of ze nu aan het Challenge&Support programma kunnen deelnemen.
Daarom zijn we tot het volgende initiatief gekomen: We stellen belangeloos supportgesprekken beschikbaar aan alle medisch professionals in Nederland die hier behoefte aan hebben niet het reguliere C&S ontwikkeltraject maar support: een luisterend oor, hart onder de riem en handvatten om ieders functie uit te oefenen onder extreme omstandigheden ).

Wat bieden we aan?
Concreet gaat het om 1 gesprek (telefonisch/videobellen) en 1 terugbelmoment (vaker indien gewenst- we zullen dit inventariseren) voor medisch specialisten, aios/anios door een Challenge&Support coach (voor medisch professionals).
De afgelopen dagen is door het team alles op alles gezet om dit logistiek en technisch mogelijk te maken. We zijn overweldigd door en dankbaar voor de positieve reacties van de coaches: er wordt een dienstrooster samengesteld, zodat iedereen op toerbeurt zorgprofessionals te woord kan staan. Geweldig!
De Challenge&Support website wordt aangepast met een banner waarop zorgprofessionals zich kunnen aanmelden. Ze worden dan per omgaande teruggebeld door een professionele coach uit het C&S programma.

Waar kun je ons vinden?

De corona-covid-19-support van Challenge & Support is nu beschikbaar via bijgaande link 

Vragen graag via info@challengesupport.nu


Alle goeds voor de komende tijd!
Mede namens het C&S team,
Suzanne Ogier, Anne de Pagter en Matthijs de Hoog.

 
 

aios challenge& support oorzwn